top of page
03470315-81AF-4AD4-96F6-E90C92C631F5.heic

Wat meer over mij

Wie ben ik?

Wie ben ik en wat wil ik?

 

Ik heb deze vraag heel lang aan mezelf gesteld. Puur biologisch weet ik al heel snel  wie ik ben. Ik ben Jessica, 36 jaar, 17 jaar gehuwd met Koen. Samen runnen wij een melkveebedrijf en zijn we trotse ouders van 4 kinderen met de nodige uitdaging.

Toen ik dieper zocht naar wie ik ben en wat ik wou, was dat zo makkelijk niet... 

Ik ben een enthousiaste jonge vrouw die door het vuur gaat voor haar man en kinderen maar die ergens ook zeer veel uitdagingen en nieuwe prikkels nodig heeft. Wat het dan ook weer moeilijk maakt om het evenwicht tussen gas geven en remmen te vinden. Ik heb mezelf en mijn grenzen moeten leren kennen.

Rust hebben we lang niet gekend in ons gezin. Toen de 3 oudsten gestart waren met school, was snel duidelijk dat we dat de eerste jaren ook niet gingen hebben. Onze oudste zoon kreeg de diagnoses autisme en adhd. De zoektocht begon maar we kregen heel veel begrip, steun en hulp.

Vrij snel botsten wij ook met onze 2 middelste kinderen ook op een muur in het klassiek onderwijs.

De zoektocht naar wat er ‘mis’ was met onze kinderen begon... 

Een zoektocht die ons snel bij de juiste mensen bracht. Er was helemaal niks mis met onze kinderen, zij hadden een heleboel mooie en interessante talenten die ze niet lieten zien omdat ze zich niet konden ontplooien. Na testing kregen zij de labeltjes uitzonderlijk hoogbegaafd en hoogsensitief...

Hoogbegaafd... een woord waar heel wat taboe rond hangt... Het werd snel duidelijk dat deze zoektocht ook zou kunnen gebruikt worden voor de jongste telg

 

Nu zijn we een aantal jaar verder en kunnen we zeggen dat de zoektocht ons prachtige kinderen bezorgd heeft... Onze oudste zoon is met de juiste zorg gelukkig op zijn middelbare school, hij is ondertussen ook kunnen stoppen met zijn concentratiemedicatie. De andere 3 kinderen zijn ondertussen 2x versneld en lijken op hun plaats te zitten. Zij staan nu al sterker in hun jonge leven, hebben meer zelfvertrouwen en kennen zichzelf stukken beter!

Ze zitten nog steeds in hun groeiproces maar ze hebben al zoveel mooie groeidoelen gehaald!

Één van onze grote troeven, naast een aantal super begeleiders, waren de dieren en de natuur waar zij keer en keer tot rust kwamen. De begeleiding in de zoektocht van mijn kinderen werd mijn drijfveer! Alles werd duidelijk en viel op zijn plaats... 

Hiermee wou ik aan de slag, hier ligt mijn passie... 

De privileges die we met de boerderij hebben, openstellen om andere kinderen te begeleiden in hun weg naar een sterker persoon die zich goed in zijn vel voelt!

Nu ben ik op een moment gekomen dat mijn kinderen hun weg aan het vinden zijn, ze hun veilige haven hebben ontdekt en ik er mag op vertrouwen dat wanneer het fout gaat, ze hulp komen vragen.  

Daarnaast staat het bedrijf grotendeels op punt waardoor ik mag/kan/durf/moet springen. 

Voor mezelf,… 

Het moment waarop ik deze buitenKANs moet grijpen om via ons mooie bedrijf, de dieren in combinatie met de prachtige natuur waar wij wonen aan de slag te gaan met jouw,  jullie kind.  

Te helpen bij de zoektocht van anderen door mijn eigen zoektocht in combinatie met continue bijscholingen. Zodanig ik mezelf ook steeds uitdaag om de beste oplossingen te vinden. 

bottom of page